Bloggen: het heeft nog steeds zin!

Bloggen

Ben jij een echte blogger? Blog jij regelmatig? Of lijk je op mij? Ik blog dan weer wel en dan weer niet. Ik weet dat het niet opschiet om op die manier te bloggen en toch krijg ik er maar geen routine in. In dit blog ontdek je waarom bloggen nog steeds een goede strategie is.

Ooit, een paar jaar geleden, blogde ik elke twee weken. Altijd op een vast tijdstip. Ik heb dat meer dan een jaar volgehouden.

Mijn toenmalige doelgroep waren leidinggevenden in grote en middelgrote organisaties. Dat was de bedoeling althans. In de werkelijkheid had ik vooral mensen op mijn lijst staan die mij vanuit een andere setting kenden. Het merendeel had geen leidinggevende functie. Die mensen vonden het gewoon fijn om door mij geïnspireerd te worden.

Leuk natuurlijk, maar het schoot niet op en op enig moment ben ik ermee gestopt. Ik ben toen op zoek gegaan naar een nieuwe doelgroep. Dat was een hele worsteling kan ik je vertellen. In mijn zoektocht schoot het bloggen erbij in. Ik wist namelijk niet meer voor wie ik moest bloggen. Nu ben ik het weer aan het oppakken.

Heeft bloggen nog zin?

Ja, bloggen heeft wel degelijk zin!

Er zijn minstens 5 voordelen van bloggen

 1. Als je blogt, creëer je content op je website. En zoekmachines houden van content. Je website komt dus veel eerder te voorschijn als iemand ergens naar op zoek is.
 2.  Met een blog heb je elke keer weer een aanleiding om contact te maken met je mailinglijst. Je bent dan weer even in de ‘mind’ van de mensen die op je lijst staan. Ze hebben weer van je gehoord. Dat is goed voor de ‘trust’ factor.
 3. Als je een blog hebt dan kun je daaruit verschillende onderdelen gebruiken voor je berichtjes op social media. Met daarin natuurlijk een link naar je blog. Dan komen er weer mensen naar je website.
 4. Van een stuk of wat blogs kun je een gratis weggever maken die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor je opt-in, maar ook als extraatje als mensen een andere weggever van je gedownload hebben.
 5. Bloggen is een goede manier om je kennis te delen met je klanten en je potentiële klanten. Met een blog positioneer je jezelf als iemand die verstand van zaken heeft. Als een expert dus.

 

Kortom, er zijn genoeg redenen om te bloggen. Ik heb me voorgenomen om van 2017 een actief blogjaar te maken. Het is me nog niet helemaal gelukt om er een regelmaat in te brengen, maar dat komt nog wel.

Hoe zit het voor jou? Ik ben heel benieuwd of jij blogt en wat voor jou belangrijke redenen zijn om dat te doen. Leuk om je reactie op deze blog te lezen. Dat is niet alleen voor mij interessant en leerzaam maar ook voor alle anderen die dit blog lezen.

Helpt ondernemers in 3 maanden
hun boek te schrijven en te verkopen

P.S. Wil jij starten met je eigen boek, download dan mijn gratis checklist zodat je geen stap overslaat >> Gratis Checklist

 

 

 

 

.

 

8 thoughts on “Bloggen: het heeft nog steeds zin!

 1. Haai! Ik ben aan het opstarten met bloggen omdat ik zeker denk dat het zin heeft! Mijn missie is om een verschil te maken in een omgeving die ertoe doet. Onder andere door mijn ervaringen en kennis te delen over mijn werk met en voor stichtingen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen wil ik anderen inspireren en ook in actie/beweging laten komen, hoe klein de actie/beweging ook is!

  1. Mooie missie Femke, dank je wel voor deze reactie. Stichtingen met zo’n mooie doelstelling kunnen zeker een steuntje in de rug gebruiken. Fijn dat jij daar met je blogs een bijdrage aan gaat leveren.

 2. Yep, ik blog! En ik vind het leuk. Maar ik herken ook de worsteling soms om relevant te blijven, en het zoeken naar precies die invalshoek die aansluit bij je doelgroep. Met elke blog leer ik, en laat ik meer van mezelf zien. En dat is best gaaf 🙂 Trouwens ook een gave tip van jou om je blogs als extraatje te geven bij een andere weggever, had ik nog niet aan gedacht! Groetjes, Jantine.

 3. Goed bezig Veron… ja, bloggen heeft zeker zin 😉
  Ik blog, omdat ik het fantastisch vind… en er zelfs mijn business van heb gemaakt. Leuk om het precies in jouw stijl zo te lezen, hier. Doe je goed! Ik heb me ook aangemeld voor je masterclass… ik wil je graag in actie zien 😉

  1. Dank je wel Saskia voor je complimenten. En ja, bloggen zit in jouw bloed. Je bent een prachtig voorbeeld van een ondernemer die consequent wekelijks blogt. Een voorbeeld voor mij dus :-).

   Super dat jij je aangemeld hebt voor mijn Masterclass. Je wilt mij in actie zien? Nou ik ga mijn best doen om er een mooie uitzending van te maken!

 4. Hallo Veron,
  Ik blog nu ruim een jaar en ik herken wel wat je schrijft. Het kost me energie en tijd, maar ik zie de toegevoegde waarde. Waarde omdat de blogs zichtbaar blijven, voor de lezers envoor mezelf. Ik kan vaker terugvallen op eerdere teksten.
  Het dwingt mij ook om mij uit te spreken over mijn ervaringen en over wat ik vind.
  Dat maakt mijn pad, mijn ideeen en idealen duidelijk.

  Hartelijke groet, Anneke Stuij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.